tiistai 26. kesäkuuta 2012

JAUHOMAKKARAA JA HAPOTONTA LIMSAANyt tulee viimeinen postaus Konffaan liittyen, ja sitten pitää jättää kesän kohokohta vain muistoihin. Sunnuntaina karistimme kylmien telttaöiden kohmeet ja ihon epäpuhtaudet Multialla, kun mentiin yhdelle Jopän kaverille saunomaan suoraan konffasta matkan varrella. Se talo oli oikeesti joku luxuslukaali ja tuntu kyllä niin hyvältä väsyneenä matkalaisena rentoutua saunan lämmössä...Sateinen matkapäivämme jatkui grillibileillä Äänekoskella, jonne suuntasimme seuraavaksi. Siellä hurahtikin nopeasti 4 tuntia. Poskeen vedettiin makkaraa, ristikkoperunoita, jotain sisäfileepihvejä ja jälkkäriksi lättyjä. Niin kuin ylläolevasta kuvasta saattaa huomata, meikä on jauhomakkaran vankkumaton ystävä. A-luokan makkarat (eli just tyyliin kaikki Wilhelmit ja Kabanossit) maistuu musta joltai kumiputkilta. Joko syödään oikeeta lihaa tai kunnon maistuvaa lihajalostetta, mut ei mitää itseään lihaksi mainostavaa kumiällötystä!Oon pienestä pitäen seurannut Kola-Ollin jalanjälkiä, nimittäin kaikki limsa on lähtökohdiltaan liian hapokasta. Jos siit ei oo otettu niitä hiilihappoja pois, ei sitä voi juoda ku joku desi kerralla ku kurkussa alkaa muuten kirveleen ihan simona. Meikällä on tapana aina lontrata se jollain tavalla ja tässä tulee mun ykkösvinkki, jos ei löydy mitään sihtejä tai suppiloita kyläs ollessa: kaada limsa mahdollisimmat korkeelta ohuena norona lasiin, ja näin hiilihapot karkaa ja lopuks vielä kuohuaa törmätessään lasin pohjaan. Noin sotkunen ei tarvi olla kuin kuvassa, mutta se en ollutkaan minä, vaan Hanna, joka teki ton jotta sain kuvan otettua. Sitten se on valmista juotavaksi, se on sellasta ihanan kylmää limsamehua, namimaiskis! Kattokaa tuota kuvaa, näättekö ku ilkeät hiilihapot oikeen juoksee karkuun tosta nesteen pinnasta <3


Illan emännät Tiuhti&Viuhti.

Ja Ouluun päästiin joskus klo 00:00 maissa yöstä. Ja reissu päättyi tietenkiin juustohampurilaisiin Limingantullin mäkkärissä. Juustot on mun ehdoton suosikki kaikista maailman hampurilaisista heti mega-, kerros- ja Hesen juustohampurilaisen jälkeen! Tähänkin mulla on urbaanin kulinaristin vinkki. Kannattaa upottaa jokaiselle juustohampurilaisen pihville yks kokonainen pippuripussi ja 1/3 suolapussista, tuo heti lisää maukkautta. Poikien kanssa siinä oli sit syvälliset keskustelut muutamista avioliittoon liittyvistä asioista, ja myyjät tais olla kyl ihan ihmeissään... Siellä oli myös pari sulosta pikkupoikaa, josta toinen kysy muutaman perusBBkysymyksen ja lopuks oli silleen, että saanko mää koskettaa sua.. molin et WHAAT. Sit olin et siitä vaan, ja poika halus kätellä. Nää on aina yhtä spookeja tilanteita kun en ihan keksi, mitä varten tota tehdään. Mutta jos se jonkun päivää ilostuttaa, niin siitä vaan, kaikki 190 cm on pelkkää kosketusnäyttöä.

6 kommenttia:

 1. saatko kävellä jo oulun keskustassa rauhassa vai tuleeko aina joku juttelee tai jotain? :D tai huomaatko et susta räpsitään kuvia?

  asun oulus mut en oo kertaakaan sua nähny :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin eiköhän olisi jo kysymyspostauksen paikka

   Poista
  2. Kyllä siellä ihmiset haluaa rupattaa. Jos valo välähtää tai kameras ääni, niin sillon huomaa. Liikun aika paljon keskustassa, ku käyn töis siel päin, varmasti vielä törmätään!

   Ja kyllä, se kysymyspostaus pitäisi kyllä tehdä!

   Poista
 2. repeen joka kerta tolle namimaiskikselle ku aina kuvittelen miltä se kuulostaa kun sanot sen :DD

  VastaaPoista