keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

UUSI ASUKAS: KULJETA PUHELIN BB-TALOON


Big Brother-talo on Suomen tarkimmin vartioitu kompleksi, mutta silti sen sisään voidaan näköjään kuljettaa salaa esineitä.


Katsojille luodaan kuva mystisestä, kaikkinäkevästä ja kaikkitietävästä Isoveljestä, jolta ei mikään mene ohi. Kukaan ei varmaan koskaan uskoisi, että yhteydenpito BB-talon ja ulkomaailman välillä voisi olla mahdollista. Todistan tässä artikkelissa väitteen vääräksi. Viime kaudella Benin taskuun oli jäänyt rahaa ja Salarilla purkkaa, jotka molemmat olivat ilmeisesti kiellettyjä talossa, koska niiden löytymisestä seurasi rangaistus. Taloon on siis mahdollista toimittaa pieniä tavaroita, kunhan vain ei mene mainitsemaan niistä talon sisällä.


Voitko kuvitella, kuinka sensaatiomaisen mahtavaa voi olla salakuljettaa joku mahdollisimman pieni puhelinmalli talon sisään, ja sitten salaa pitää yhteyttä ulkomaailmaan? Asukkaana sitä miettii jatkuvasti, että miten perhe mahtaa voida, onko kaveripiirissä tapahtunut mullistuksia ja ollaanko sitä vastassa kun häätö tulee.

Esimerkiksi vankilamaailmaanhan on pitkään kuljetettu uusien vankien mukana peräsuolessa kondomin sisällä huumeita. Näin huolellinen ei todennäköisesti BB-taloon lähtiessä kuitenkaan tarvine olla, vaan esimerkiksi puhelimen sujauttaminen boxereihin varmistanee sen kulkeutumisen talon sisälle saakka.


Mihin paikkaan sinä piilottaisit puhelimen? Kuva: Metrolive
Jos haluat olla varma, ettei Isoveli löydä puhelintasi, täytyy sinun pitää sitä kokoajan mukanasi. Esimerkiksi meidän kaudellamme kaksi kertaa meidät käskettiin pihalle, ja tavarat käytiin ilmeisesti sillä välin läpi sisällä. Hulluimmat voivat myös pistää pakkaa sekaisin sopimalla toimittajan kanssa tai luotettavan henkilön, joka on yhteydessä toimittajaan, tekstiviestien lähettämisestä. Vain mielikuvitus on rajana, mitä voi tehdä, jos on seikkailunhalua ja kaipaa jännitystä. Talon sisältä voi reaaliaikaisesti välittää tietoja, mitä ei katsojille näytetä, ja esimerkiksi Ilta-Sanomat voisivat julkaista niitä. Asiasta seuraisi enemmän kuin mysteeri, kun yritettäisiin selvittää, kuka talon asukkaista vuotaa ja miten. Kukaan ei varmasti osaisi kuvitella, että informaatio tulisi jonkun asukkaan puhelimesta, vaan syyllisiä haettaisiin tuotannosta. 

Tai sitten puhelimen tuonut asukas voisi koijata väittämällä lukevansa Isoveljen ajatuksia kuin avointa kirjaa. Aina kun Subin sivuilla julkastaisiin uutinen tulevista tapahtumista, mitä asukkaille ei ole kerrottu, saisi tämä henkilö tiedon talon sisälle, ja oikealla hetkellä kertoa muille asukkaille, mitä arvelee Isoveljen seuraavaksi tekevän. Kyllä siinä olisi tuotannolla kieli keskellä suuta.

Suosittelen puhelimeksi Modu Phonea, joka lukeutuu maailman pienimpiin. Siinä Stand By -aika on noin 100 tuntia, joten se kestää ilman latausta aika pitkäänkin, kunhan vain muistaa sammuttaa puhelimen jokaisen viestin lähetyksen jälkeen. Käynnistettäessä Modua siitä kuuluu semmonen kirkas avausääni, mikä pitää muistaa ottaa pois, jottei virhe pääse tapahtumaan. Modu on niin pieni, että se on helppo piilottaa kaikkialle kenenkään huomaamatta. Muitakin puhelimia löytyy, mutta suosittelen Modua.

Hommahan hoidettaisiin tekstiviestien avulla, sillä puhelut nyt paljastavat heti aikeet. Tekstiviestit tulee lähettää peiton alta silloin, kun olet yksin tai kun siellä ovat kaikki asukkaat, mutta itse et osallistu keskusteluihin. Silloin huomio ei keskity tekemiseesi, ja voit olla käytännössä lähes kokonaan peiton alla, mikä on muuten kiellettyä. Isoveli ei todennäköisesti ehdi keskittyä jokaisen liikkeisiin, jos huoneessa on yli 7 asukasta. Näytön valo pitää olla himmeimmällä, ja riskin minimoimiseksi käyttö kannattaa ajoittaa sellaiseen hetkeen, kun valot ovat päällä makkarissa, muuten peiton alta puolivahingossa saattaa tulla pieniä määriä valoa, mistä paljastuu, että sinulla on elektroninen laite mukanasi. Tekstiviestit tulee pitää lyhyinä ja ne on kirjoitettava nopeasti. Jokainen asukas kantaa mikrofonia, joka on herkkä tallentaen äänet nielemisestä lähtien (jaksoja jälkeen päin katsoessani huomasin tämän), ja se on aina mukana, paitsi suihkussa ja nukkuessa. Näppäilemisestä kuuluu ääni, ja siksi paras hetki kirjoittaa on juuri ennen nukkumaan menoa, kun mikit ripustetaan sängyn yläpuolella olevaan koukkuun, näin ollen ääntä laite on kauimpana puhelimestasi. Peitto äänieristää entisestään. Ja tosiaan tuossa hetkessä valotkin ovat vielä päällä, juuri ennen nukkumaan menoa.

Jos Isoveli pääsee hajulle toimistasi, pitää sinulla olla varma varasuunnitelma puhelimen eroon pääsemisestä. Ulkona sitä ei voi heittää korkeiden muurien yli, koska se näkyy kamerassa. Kulisseista ei myöskään löydy mitään rakoja, mistä voisit työntää esineen ulos tarkkailtavalta kamera-alueelta. On ainoastaan kolme mahdollisuutta toimittaa tavaraa ulos talosta.

1. Sujauttaa puhelin sunnuntaina suorassa lähetyksessä häädettävän asukkaan taskuun. Tämä on huono vaihtoehto, sillä hän saattaa todella säikähtää, kun saa jotain niin odottamatonta käsiinsä. Kun ennakkoon ei ole ollut mahdollista sopia tilanteesta, on kiinnijäämisen riski suuri.

2. Lähteä itse käymään talon ulkopuolella jostain painavasta syystä, esim. väittää olevansa sairas. Siellä sitten hankkiudut puhelimesta eroon.

3. Jätehuollon kautta. Tästä kohdasta seuraavaksi tarkemmin.

Testasin viime vuonna Isoveljen kaikkinäkevyyttä ja kontrollia ennen muutaman jutun tekemistä. Kaverini heitti silloin konserttipäivänä Petri Nygårdin Reino-kengät sänkyyni, jotka oli hakenut pesästä. Sain idean, enkä lähtenytkään viemään kenkiä telineeseen, vaan annoin niiden olla pitkän aikaa omissa oloissaan sängyllä. Useamman tunnin kuluessa kuitenkin kävin salaa irrottamassa sängyssä makoillessani Reino-kengistä Nygårdin sponsoriompeleet kynsileikkurilla, jonka olin huomaamattomasti hakenut kylppäristä. Samalla juttelin rennosti asukkaiden kanssa, mutta kädet tekivät kokoajan työtä peiton alla. Lopulta kun olin saanut paikkaompeleen irti, piilotin sen jonkun tyhjän maitopurkin sisään, joka taas meni muiden mätääntyvien jätteiden sekaan. En saanut rangaistusta, sillä asiaa ei ilmeisesti ollut huomattu.

Vahvistin hypoteesini tekemällä vielä varmuuden vuoksi toisen testin. Kirjoitin viestejä tuotannolle askartelemieni enkelien pohjaan "Tonttupaja" -viikkotehtävän aikana, jotka sitten paketoitiin ja vietiin varastohuoneeseen. Ne on ilmeisesti myös laitettu roskiin sen kummemmin tarkastamatta, koska jos roskiin päätyviä esineitä olisi tarkastettu ja tekstit löydetty, olisin saanut varmasti rangaistuksen. Sitä ei kuitenkaan tullut, joten roskiin voi heittää melko turvallisesti asioita ilman kiinnijäämisen pelkoa. Eli jos epäilet, että Isoveli alkaa ottaa selville, keneltä vuotoa ulkomaailmaan tapahtuu, yksinkertaisesti hankkiudu puhelimesta eroon piilottamalla se roskisjätteiden sekaan ennen kuin Isoveli löytää sen tavaroidesi seasta.

Listaa lisäksi kaikki muut ongelmatilanteet valmiiksi ja keksi niihin valmiit ratkaisut. Jos haluat lisää käytännön tietoa talossa elämisestä, ota minuun yksityisesti yhteyttä esim. Facebookin kautta, johon pääset tästä. Tulevassa postauksessa kerron arvioni tulevan kauden tapahtumista ja käänteistä. Pysy kuulolla (tämän blogin lukijaksi voit liittyä sivun yläosasta bannerin alapuolelta, ja näin saat uusimmat artikkelit ensimmäisenä luettavaksesi)!

34 kommenttia:

 1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. En ois uskonut että kirjoitat jotain tällaista :D

  VastaaPoista
 3. Joku tuotantohenkilöstöstä lukee tämän ja mahdollisesti tiukentaa sääntöjä, että yllämainittu ei olekaan enää mahdollista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten yrittäjät joutuvat näkemään vain hieman enemmän vaivaa asian eteen.

   Poista
 4. Anonyymi 19.09

  aattelin ite ihan samaa :p

  VastaaPoista
 5. Niimpä, mistäs tiedät ettei tuotanto lue tätä? :D

  VastaaPoista
 6. No mites jos vaikka asukkaat lyötäisiin metallinpaljastimen läpi? :)

  VastaaPoista
 7. Sebastian. Rehellinen vastaus tähän kysymykseen. Veitkö itse puhelimen tai muun elektronisen laitteen jolla pystyit olemaan yhteydessä ulkomaailmaan ?

  Jos veit niin hienoa mutta jos et niin miksi ihmeessä kirjoitat tälläistä ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En. Varmaan siks, että Prison Break on mun lempiohjelmia..

   Poista
  2. Kuuluu munkin suosikki-ohjelmiin, ja tuli tuosta salakuljetuksesta ensimmäiseksi mieleen Prison Break! :D

   Poista
 8. No mitäpä luulet? Tää kaverihan on ihan seko ja jos tosiaan uskoo johonki hemmetin gandhiin tai buddhaan tai mitä lie taivasten "herroja" niin ei voi kun toivoa pikaista paranemista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kannattais elää faktojen perusteella

   Poista
  2. Jumalan hulluhan se täällä. Oon saanu kokea niin ihmeellisiä asioita, ja oon niin onnellinen, etten voi enää parantua, sillä kaikki muut on jollain tavalla huonompia vaihtoehtoja.

   Poista
 9. olet ollu tosi ovela!! Hyvä Sebastian! :)

  VastaaPoista
 10. Sullehan toi pepuun piilottelu on tuttua

  VastaaPoista
 11. Mitähän kovinkaan olennaista asukas voisi viestittää kännykällään ulkomaailmaan. 24/7:sta katsojat näkevät kuitenkin aika paljon ja se on aina tuotannon päätettävissä, millaisena haluaa kunkin asukkaan esittää ja millaiset tapahtumat ja tarinat haluaa lavastaa.

  Jonkinlaista hyötyä voisi kuvitella olevan ulkomaailman tietojen saamisesta talon sisälle. Mutta kuitenkin jos asukas ei täytä hänelle annettua roolia, tuotanto pääsee kyllä hänestä tarvittaessa eroon.

  Ben Eltonin kirjassa Tappavan kuuluisa (Dead Famous) on kuvattu hauskasti, kuinka yksi asukas saa tietoa, kuinka monentena hän on suosiojärjestyksessä ulkomaailmassa, kun kameramies kirjoittaa peiliin sen ollessa huurussa suihkun jälkeen.

  VastaaPoista
 12. Vittu sää oot tyhymä jätkä!! Se oli ihan oikee ettet voittanu koska et olis ansainnu sitä rahaa paskan vertaakaan. Ja oot viel tyhymempi ku kirjotat tän kaiken tänne nettiin saat viel maksaa kaikesta mitä oot tehny. Tää on melko täydellinen tunnustus poliiseille ja pääset maksaan kaiken :DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. öööö ootko ite vähä ''tyhymä'' jätkä?:Ddd Mitä Sebastian on muka tehny?::DD nauroin

   Poista
  2. "Tyhymä"?? LOLOOLOLLOLOLOOL!!

   Poista
  3. "Tää on melko täydellinen tunnustus poliiseille "

   LÄÄKKEET! Mikä v**un rikos tässä on käynyt? Älä Jonne juo enempää es:ssää :DDDDDDDDDDDdddd Mee vaikka happihypelly pihalle niin saat happea aivoihin ja voit ajatella vähän tarkemmi :DD Osuko arkaan paikkaan?

   Poista
  4. Kaheli oon joo ja oon samaa mieltä myös siitä et parasta oli, et voitto ei tullu mulle. Mutta taloon en oo vienyt puheinta, vaan ollut eristyksissä kaikista rakkaista sen 3 kk viime vuonna. Siunausta sulle!

   Poista
 13. Voittoraha olisi kuitenki mennyt kirkon pelastustyöhön..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja hallelujaa sullekki

   Poista
  2. kannattaa elää faktojen perusteella..

   Poista
 14. Oon oottanu, että millon törmään suhun täällä Oulussa. No, tänään odotus palkittiin! Pyöräilit Myllytullissa vastaan kännykkää räpläten. Yritettiin huutaa auton sisältä Sebastiania, mutta ethän sää tietenkää kuullu :D Heh! Ps. ollaan melkein naapureita. Tuuppa kahville :)

  VastaaPoista
 15. Moro!

  Kommenttini ei oikeestaan liity tähän kirjoitukseesi, vaan ajattelin kommentoida blogia ihan yleisesti - ja missäpä se olisi kätevämpää tehdä, kuin uusimmassa kirjoituksessa. Teen tässä samalla myös historiaa itselleni, kun olen montaa blogia lueskellut, mutten vielä kertaakaan mihinkään kommentoinut.

  Nykyään blogit tuntuu melkein poikkeuksetta olevan kaikilla rahan ja maineen metsästämiseen keskittyviä nopeita kyhäelmiä, joissa keskitytään mainostamiseen ja tylsiin kertomuksiin omasta päivästä parilla kuvalla ah-niin-ihanasta päivänasusta. Ei tuommoista pitkän päälle jaksa lukea, ainakaan vakavasti, joten kun tänne blogiisi eksyin niin yllätyin kyllä erittäin positiivisesti. En ole itse BB:tä seurannut, joten aluksi suhtauduinkin tähän blogiin jälleen yhden julkisuuden himoisen huomiohuoran kyhäelmänä. Moni kavereistanikin kannusti sinua, enkä tietenkään ymmärtänyt, miksi. Mutta tätä blogiasi luettua huomaa kyllä syyn selvästi.

  On oikeasti ihailtavaa, kuinka tuot mielipiteesi esille ja olet aivan oma itsesi. Sulla on todella mielenkiintoisia mielipiteitä ja kirjoituksia, jaksoin katsoa jopa erään 20min pituisen videopostauksesikin loppuun asti. Onhan mielipiteitä ja kiinnostavia aiheita muillakin, mutta erityisesti miellyttävää on kypsyys joka viesteistäsi välittyy. Ei millään pahalla Jannea kohtaan, jonka blogia myös seuraan vähemmän aktiivisesti, mutta tämän kypsyyden huomasi erityisesti Janne-kirjoituksestasi, joissa näkyi sinun ja Jannen FB-kirjoituksia alekkain. Tämä on oikeasti aivan tajuttoman hieno asia, mistä monenkin bloggaajan pitäisi ottaa mallia - ei se teksti ole kiinnostavaa tai vakuuttavaa jos joukossa vilisee kirjoitusvirheitä ja hymiöitä laidasta laitaan. Ei kaikki tietty tähän tähtääään, mutta itseäni tämä miellyttää ja saa kiinnostuksen kohoamaan kohisten. Toivottavasti itsekin vielä kykenisin tähän samalla tasolla.

  Lisäksi on todella hienoa huomata, niinkuin tuossa jo aikaisemmin jo sanoin, ettet hae blogillasi pelkkää julkisuutta ja bloggaajien saamia etuja. Muutenkaan et tämmöistä näytä harrastavan, paitsi mitä nyt FB:ssä se yli 5000 kaveria, mikä on julkisuuteen nousseelta todella upeaa.

  Ja mitäköhän kaikkea tässä piti sanoakaan? Luin blogisi läpi kokonaan ja ajatuksia ja sanomisia heräsi mieleen niin paljon, ettei yksi pieni kommentti niitä kykene kyllä kokonaan käsittelemään tai mun pienet aivot käsittelemään. Blogisi on ehdottomasti yksi Suomen parhaista, olen iloinen, etten antanut "BB-Sebastianin" karkoittaa minua tämän ääreltä. Mielipiteesi ovat ihailtavia enkä voi sanoin kuvailla, miten otettu olin esimerkiksi syystäsi hakea BB-taloon. Nuoriso-, nykyään jopa lapsikulttuuri, on todella aika pahassa jamassa ja toivottavasti onnistuit sitä omalta osaltasi korjaamaan! On upeaa nähdä blogi joka jakaa niin paljon samoja kiinnostuksenkohteita ja aatteita itseni kanssa. Tästä sait kyllä yhden aktiivisen lukijan lisää.

  T. parikymppinen Ouluun muuttava miehenalku. Toivottavasti törmäillään joskus!

  VastaaPoista
 16. Moro! Olipas sykähdyttävä ja rohkaiseva viesti. Oot kyllä panostanut tän viestin kirjoittamiseen niin paljon, et voisin henkilökohtasesti vastata siihen. Kirjoitit anonyyminä, niin en tiedä mihin osoitteeseen lähettää viestiä, joten otatko yhteyttä vaikka Facebookin inboxin kautta. www.facebook.com/sebastian.tynkkynen

  VastaaPoista
 17. Jos olitkin joskus uskovainen, ja rehellinen, ja jos tämä kirjoittamasi oli totta,
  niin olen todella pettynyt sinuun. Olit suosikkini bb:n alussa, mutta muutuit oudoksi. Ja nyt jos paljastuksesi oli totta, niin toimit täysin epärehellisesti talossa ja oli onni, ettet voittanut BBtä.
  Tosi lapsellista touhua. Häpeä vähän-jos osaat. Uskovaista esitäminen on Jumalan pilkkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeesus on edelleenkin ykkönen mun elämässä, ja usko tärkein asia. Niin kuin edellisissä kommenteissa jo sanonut, en ole vienyt taloon puhelinta, vaan ollut eristyksissä. Valehtelu on väärin vieläkin, ja varsinkin toisista väärin sanominen. Ollaanpa rehellisiä! Samaa mieltä kyllä sun kanssa tuosta, et uskovaisen esittäminen on väärin.

   Poista
 18. Kannattaa sitten miettiä haluaako mennä bb:hen jos ei suostu sääntöjä noudattamaan. Naurettaaa pelleilyä salakuljettaa kännykkä tonne. IDEA ON ETTÄ EI KÄNNYKÖITÄ. Tonne ei tarvitse mennä jos ei voi olla ilman kännykkää.

  VastaaPoista
 19. Sebastian oot ihana! Sun mielipiteet on niin aitoja ja oot yks upeimmista henkilöistä kenet tiedän! Mahtavaa kesää sulle <3

  VastaaPoista
 20. Hhmmm. Eikö tässä kierossa maailmassa nuorisoa pitäisi ennenmminkin kannustaa rehellisyyteen kuin tuollaiseen epärehelliseen toimintaan. Tuo toiminta ei ole pelkästään epärehellistä tuotantoa, vaan myös toisia kilpailijoitakin kohtaan.

  VastaaPoista
 21. Tuli muuten tuosta viime yönä mieleen kun silloonhan mun pää toimii paremmin. Kun kirjoitit tuosta kun olit salaa nyppinyt niistä sun Petri Nygård reinoista ne logot? tai mitkä lie ovatkaan nii yhes BB extran jaksos kun teillä oli se liikkumisviikko ja sulla oli ne reinot jalassa kun lauloit "oo siellä jossain mun" laulua niin niitä reinoja kuvattiin läheltä.

  VastaaPoista