maanantai 25. kesäkuuta 2012

YÖTTÖMÄN YÖN JUHLAA: KONFFA 2012!!!
Viime vuonna kirjoitin postauksen helluntaimuodista konffassa, ja sen pääset lukeen tästä. Tämän vuoden juhannus vietettiin kauniissa maisemissa (niin kuin kuvasta näkyy) jälleen Keski-Suomes Keuruulla. Ne jotka ei tiedä, mikä konffa on, niin tässä vähän tietoo, jos vaikka eksyt ens vuonna sinne.  Juhannuskonferenssi on helluntailaisten päätapahtuma, vähän samal taval ku lestadiolaisilla on Suviseurat. Konffaa ja Suviksia ei voi kuitenkaan verrata keskenään edes hyväl tahdol, niin erilaisia ne ovat. Konffa tekee Keuruusta joka kesä 3-4 kertaa suuremman kaupungin ja asuntovaunuja ja telttoja on silmän kantamattomiin. Paikalle saapuu kaikki nuoret, vanhat, aikuiset ja lapset. Se on helluntailaisille vuoden odotetuimpii hetkii. Viispäiväisessä tapahtumassa on Suomen tunnetuimmat kristilliset artistit, parhaimpii puhujii, ulkomaalaisii vierailevii tähtii, hyvää ruokaa (paellaa, lohiannoksii, kebabii ja pizzaa + perusruokaa) sekä ihan himona porukkaa, varsinkin nuorii.

Alue on täynnä jättikokosii telttoi ja keskellä on juhlakenttä, missä on mukava hengata kavereiden kaa. Tää tapahtuma on jo useempana vuonna pidetty samassa paikkaa (Iso Kirja), joten siitä on pystytty kehittään just sellanen alue, kun on haluttu. Alueelta löytyy joku 3-4 uimarantaa, kiinteät WC:t ja suihkurakennukset, frisbeegolf-rata, lentopallokenttä ja tietenkin rantasaunat, jotka on käytös koko konffan <3

Tämän vuoden teemabiisin oli tehnyt IM Boys. Vaikken oo mikään rap-musiikin vankkumaton kannattaja, niin täytyy vaan arvostaa noit jäbii, jotka on ruvennu kerään lähialueilt kadult jätkii tekeen jotain hyödyllistä, ja viel Jumalan kunniaks. Heebot oli myös paikan pääl livenä vetämäs, ja oli hienoo nähdä, et vanhemmat ihmisetki oli mukana. Joltai niiden tyypiltä jäi aurinkolasit lavalle, ja tilaisuuden perihelluntailainen 50-vuotias juontaja Niilo Närhi vaan kylmän viileesti otti ne maasta ja pisti päähän ja jatko juontoa. Helluntailiike on uudistumas aika paljon, ja se on hienoo nähdä, uskalletaan olla rohkeit ja ennakkoluulottomia. Toi biisi löytyy täst alta, ja suoraan Youtubesta sit paremmal laadul:Alla ollaan nyt siel juhlakentäl, josta puhutaan myös nuorten paris kutukenttänä, sillä siellä pariudutaan aika usein, kun löytyy kiva "heila". Kunnon lihamarkkinat käynnissä, sillä alueella on niin paljon tyttöi ja poikii, kestä valita puoliso. Allaolevas kuvas on kavereit Etelä-Pohjanmaalt. Tänä vuonna oli vähän vaikeuksii siirtyy aina eteenpäin kun alkaa tunteen niin paljon porukkaa näistäkin piireistä, tekkee mieli jututtaa jokaista tuttua. Onneks sentään helluntailaiset on aika jalat maassa -porukkaa, ja siel ei katota ketään ylöspäin, oli sit vaikka presidentti. Kaikki on samal viival, ja sain olla rauhassa hypetykseltä. Joku kaveri sano, et helluntaipiireis ollaan niin totuttu julkkiksiin, kun niitä on niin paljon, ettei kukaan jaksa säntäillä ympäriinsä, vielä kun jokainen tuntee tyyliin vähintään yhden. Idolsin voittanut Ilkka Jääskeläinen sai olla ihan rauhassa keskellä juhlakenttää, kuin myös MTV3:n uutisankkuri Keijo Leppänen. Moni varmaan tietää ihanan Vilman YLE:n Uusi Päivä -draamasarjasta. Kaverit hiillosti meitä menemään vapaaehtosiks yhteen viihdeohjelmanumeroon lavalle, eikä kukaan huudellut yleisöstä UP-Rosa tai BB-Sebastian. Mun mielest just rentoo, ja itelle varsinkin oli jotenkin niin ihanaa, kun pääs viikoks maailmaan, jossa sai elää kuin "vanhoina hyvinä aikoina".

Illasta mentiin sit rantaan grillaamaan makkaraa ja tutustuun uusiin tyyppeihin. Viitasaarelta ostettu pizza laitettiin lämpeneen uudestaan nuotiolle, ja siinä paistettiin myös pekonia, jota mä niin vihaan.. Kämppis Mikko kun on tommonen perusmies ja sen on pakko saada, mitä miehet yleensäkin himoitsevat. Muut jäi viel chillailemaan keskenään, ja tapahtuman turvallisuuspäällikkö vei mut nukkumaan ku ei jaksanut olla ku alko paleleen. Oli sikamielenkiintosta kuulla autossa kaikista järjestelyistä, mitä tapahtuman turvallisuuden takana on, ja mistä varmaan monella ei oo hajuakaan. Toki Konffassa ei yleensä tapahdu mitään pahaa, kun alue on järkeviä päihteettömiä ihmisiä täynnä, mutta kaikkeen pitää varautua, ja kun se on voin kaikille, tulee sinne Keuruulta paikallisia ryyppäämään ja pitämään melua läpi yön. Se on kuitenkin musta hyvä, ettei olla vaan uskovien porukalla keskenään, vaan et on myös muita. Ja nehän voi tulla vaikka uskoon!


Seuraavana aamuna sit mentiin men lempipaikkaan, nimittäin isoon puurotelttaan. Siellä vedetään aina skabat, kuinka paljon jaksaa vetää safkaa, ja meikä ei tänä vuonna enää pärjänny jätkille, kun mahalaukku pienentynyt. Riisipuuroa meni vaan pari lautasta, mut sen sijaan voinappeja ja mehukeittoo vedin eniten! Sen jälkeen jaksokin lähtee kikkaileen footbagil kentälle. Pelattiin pelii, jossa yritettiin tiputtaa muut pomputtamal ekaks kolme kertaa niin et footbag käy kahdel eri henkilök, ja sit se joka saa kiinni, yrittää polttaa jonkun kavereistaan heittämällä bägil kroppaan. Taustalla jotku muut nuoret pelaa Norjalaista. Juhlakentäl pelataan myös paljon jalkapalloo ja lentopalloo sekä heitellään amerikkalaista jalkapalloo, frisbeetä ja mölkkyy.

Tapahtuman yks mielenkiintosimmista tilaisuuksita oli mun mielestä paneeli, jossa oli mukana myös tän vuoden presidenttiehdokas Sari Essayah. Kaikki nuo helluntailaiset panelistit mietti, miks liike on jäänyt junnaamaan paikoilleen, eikä kasva yhtä nopeesti ku ennen. Näkökulmaa toi nuori kaveri (Johannes Saranpää) Seinäjoelta, jossa helluntaiseurakunta kasvaa nopeesti, siellä parantuu ihmisii aivan yliluonnollisella tavalla niin, et lääkäreitä ei tarvita jne. Se kerto kuinka meiltä puuttuu liian monesta kirkosta ja seurakunnasta Jumalan antama näky, ja meillä on tilalla vaan vanhoja käytäntöjä, rakenteita ja periaatteita joista on tullut liian tärkeitä ja itsetarkoitus. Helluntailaisuudessa on esimerkiks käytössä "Hengellinen laulukirja" -nimellä kulkeva kirja, jota lähes yksinomaan käytetään kaikissa Suomen helluntaiseurakunnissa ja siitä on tullut itsetarkoitus musiikkielämässä. Se aika tehokkaasti blokkaa uuden ja tuoreen musiikin ja ylistyksen syntymisen seurakuntien sisällä, koska niiden sijaan lauletaan satoja vuosia vanhoja lauluja, joita on laulettu nyt jo useamman kymmenen vuoden ajan kirjan julkaisemisesta lähtien. Ymmärrän kyllä helluntainuorten turhautumisen, sillä en minä arkielämässääkään kuuntele tai laula samoja biisejä edes puolta vuotta, vaikka olisivat kuinka hyviä, saatikka kymmeniä vuosia ja vieläpä jos ovat satoja vanhoja vuosia vanhoja kappaleita. Mutta jokainen liike menee tyylillään, ja varmaan tähänkin tulee muutos lähiaikoina. Heidän pitää olla kärsivällisiä. Se mikä tos liikkees on hyvää, on se, että päin vastoin kuin vanhoillislestadiolaisuudessa, missä ongelmat lakaistaan maton alle ja keskustelijat vaiennetaan, helluntailaisuudessa ne tuodaan suoraan päälavalle, ja niistä keskustellaan avoimesti - siitä osoituksena myös toi paneeli. Odotan sitä päivää innolla, kun Suviseuroissa julkisesti uskalletaan nostaa tilaisuuksissa yhteisiä asioita esille, ja keskustelu vapautetaan aidosti. Silloin rupee tapahtuun, ja se liike menee eteenpäin ja rupee kasvaan.

Lounasteltassa meikä osoitti jälleen kerran aikuisuuteni! Musta saa joku vielä jonain päivänä aivan "unelmamiehen". Löytyyhän sulta, rakas tuleva puolisoni, siivojaan koulutus?Konffas vieraili tänä vuonna maailman kuuluisimpiin kuoroihin kuuluva Oslo Gospel Choir Norjasta. Vitsit että ne veti hyvin. Ei kaduttanut yhtään kyl maksaa lipusta vähän. Jonot oli myös sen mukaiset, niin kuin yllä olevasta kuvasta näkyy.. Helluntailaisuushan tuli Suomeen alunperin Norjan kautta, ja nyt kun hellarit täyttää Suomessa 100 vuotta, haluttiin palata juurille, ja kutsuu sieltä artisti tapahtumaan. Loistoidis!


Tekniikkaan oltiin panostettu todella paljon, ja jos ei pääse paikan päälle, voi tilaisuudet seurata livenä netistä. En ees laskenu, kuin monta kameraa siel oli, mut se kertoo jotain, et nyt mukaan oli otettu jo liikkuvat steadycam-miehet. Tekniikka-ihmiset tietää, millä tasolla siis liikutaan. Projektorikankaat oli korvattu isoilla ledinäytöillä, joilta heijastettiin sanat ja esiintyjät alla näkyvään, sekä siinä kiinni olevaan samankokoiseen takatelttaan konffavieraille.Seuraavana päivänä hakattiin Bangia auringonpaisteessa. Konffassa kaikilla on kamerat mukana, ja nykyään viel järkkärit, vaikka ei ois valokuvaajakaan ammatiltaan. Muistot talteen! Sini siinä anoo, että ottaisin muutaman kuvan tilanteesa omalla kamerallaan.
Tapahtuman virallinen parittaja. Upi mietti, et se ihan oikeesti alkais 5€ hintaan tarjoon avioliittoon johtavia palveluja. Kahvila Kansanportissa (toi iso teltta missä ollaan) se jo järjesti kolmelle pojalle ja kolmelle tytölle treffit ihan randomisti.. HUHHUH. Ei mikään turha jätkä.Nuorille on ihan oma tilaisuus joka ilta klo 22:00-24:00, ja se on tosi hieno periaate. Näillä tilaisuuksilla ja päivän kokouksilla on eroa kuin yöllä ja päivällä. Iltatilaisuudet vastaavat karismaattisuudeltaan sitä helluntailaisuutta, mikä ympäri maailman lähetystyön kautta leviää. Noissa tilaisuuksis kyl sattuu ja tapahtuu. Ihmisii tulee uskoon ja sairaita paranee. Musiikki on nykypäivää laadukkaine bändeineen, ja julistus on Raamatulle uskollista vahvaa ja ehdotonta settiä. Meitä nuoria rohkaistaan erottumaan ja kasvamaan Jeesuksen tuntemisessa vastakohtana sille pinnallisuudelle, mitä maailma tarjoo. Ite just noissa tilaisuuksissa oon täyttynyt Pyhällä Hengellä, ja se oli kokemus, voin kertoo!


Ruokapaikat ja kahvilat on jonnekin kahteen saakka aina auki, ja ne kuhisee nuorii, kun mummot ja papat puolestaan latautuu jo sängyissään tulevan aamun ekoihin Raamattutunteihin.


Tapahtumassa on ihan oma pizzateltta, missä talkoovoimin tehdään järkyttävä määrä känkkyä nälkäiselle juhlakansalle. Olosuhteisiin nähden aivan hyvää!

Yöllä juhlakentällä sattuu ja tapahtuu aina kaikkee randomii. Nyt jotku tyypit oli tuoneet oman boomboxin ja vetivät freestylerappiä. Sen jälkeen muutama hiphoppari sai koko porukan mukaan tanssimaan opastuksellaan ja fiilis oli katossa (aika korkeella kun yläpuolella ei ollut mitään). Jotku räppäs omasta uskoontulostaan, kuinka olivat löytäneet Jumalan ja tanssijat taas laittovat porukan ylistämään Jumalaa liikkein. Ei ainakaan tullu kylmä!

Lähdettiin kentältä asuntovaunuun hengaan ja kello oli jotain varmaan kolme yöllä. Yks meidän jengistä esitteli lappua jonka oli saanut yhdeltä komeelta pojalta, jonka Upi oli järkännyt treffeille sen tytön kaa. Se helluntaipoika oli vienyt tytön aamusta puurotelttaan treffeille ja lopuks ojentanut lapun, minkä se oli ite tehnyt. Ton sydämen lisäks siinä oli yks Raamatun paikka ("Kaksin on parempi kuin...") sekä puhelinnumero. Aika söpöä <3Vaunust löydettiin joku ihme psykologinen kirja, missä neuvottiin kuinka palautetaan elämän ilo. Ei voinut kyl pidätellä nauruu kun luki ohjeita: "Luo mielikuva siitä, että olet toipunut", "Selitä, mistä toipumisesi johtui" ja "Näe kärsimyksesi uudessa valossa".

Tässä konffassa uhrasin syömällä. Normisti tuon omat eväät, jotta pääsis halvalla. Mut nyt en välittänyt yhtään, vaan annoin palaa. Viimeisen päivän viimeiset eväät ennen kotiinlähtöä: Tonnikalasalaatti, sämpylä, munkkirinkeli ja Fanta. Namimaiskis!Kiitos Jumalalle ja kavereille aivan ihanasta konffasta, oli kyl niin helmee. Ens vuonna EHDOTTOMASTI uusiksi. Tää näyttää kyllä olevan paras tapa viettää Jussia, ainakin meikälle. Täs konffas ei edes satanu, joten ilmatkin oli loistavat. Pian laitan tuleen sielt yhdestä nuorten iltakokouksest kuvii, nimittäin sen veti Seinäjoen hellarit, mistä jo mainitsinkin, ja oli kyl huikeeta. Sen jälkeen tiedät, mitä siellä oikeen tapahtuu, ja onko ihme jos Jumala saa toimia ja asioita tapahtuu.

39 kommenttia:

 1. oliks tuolla kallista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyl siel aika halvalla pääsee, jos haluaa. Se on pyritty tekeen mahdollisimman opiskelijaystävälliseks. Kaikki tilaisuudet on ilmasia, ainoostaan ton Oslo Goslpel Choirin keikka oli 15 egee, mut ei sekään paha.

   Poista
 2. Jeij, paneelissa ja tuossa kuvassa viimesenä oikealla Saalemin uus pastori Mika Yrjölä, pakko vähän hehkuttaa, on kyllä huippu Jumalan mies!=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyl niin älykäs ja huumorintajunen kaveri, et kateellinen oon teille Saalemilaisille!

   Poista
  2. Heh, tervetuloa aina käymään!!! :)

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  4. kiitos! minäpä tulen ensi kerralla.

   Poista
 3. I agree! Ehdottomasti paras tapa viettää juhannusta! :)

  VastaaPoista
 4. Moi,

  Aiotko lähtä suviksiin tutustumaan? :) Mä oon joskus kuulunut kyseiseen lahkoon, mutten enään. Menen sinne julki homona ja katson mitä ihmiset sanoo, jos sanoo. Tiedän et ei hyvä heilu.. Mut tuu sinnekki! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei laitappa Facen kautta mulle viestii, niin vastaan sulle. En viitti täs julkisesti.

   Poista
  2. huoh ! : D tuu vaan homona sinne, suhun kukaan kiinnitä huomiota : D säälittävää tulla tollei sinne ! : D haha, vaikka meijän yhteisö ei homoja hyväksy niin mulle ne on ihan fine, ko ei sitä voi kukaan päättää onko vaiko ei.. Ja Sebastian älä sä ala puhuu mitää miten meijön yhteisössä pitäs puhua asioista. Jätä ne meille

   Poista
  3. Äläpäs omista yhteisöä ja mielipiteitä itsellesi. Kukaan ei ole yhteisön kokoinen, jokaisella on oikeus ilmaista mielipiteensä, tuli sitten sisältä tai ulkoa.

   Poista
 5. Meinasin törmätä suhun konffassa :( JA KIRJAIMELLISESTI TÖRMÄTÄ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on kyllä sen verran populaa, että ei ihme!

   Poista
 6. Mää kyllä halluisin tietää et mistä oot saanu päähä ettei vanhoillislestadiolaiset ratko ongelmia. Kyllä niitä tottakai ratkotaan, vaikkei mitään yksityisiä ongelmia tuodakkaa kaikkien esille. Ja eipä meillä mittää isompia ongelmia ookkaa. :) Mut kiva postaus, sai paljon tietoa tosta konffasta ku on aina vähä kiinnostanu et millanen se on. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon niin paljon liikkunut vl-piireissä, että yleistys näistä vaikeista asioista tuli kirjoitettua. Tottakai jokainen ratkoo ongelmia, se nyt on itsestään selvyys, mutta tässä haetaan jotain vähän isommalla tasolla tapahtuvaa. Hienoja ihmisiä ovat ja paljon asioita, mitkä ovat jopa paremmin kuin muualla, mutta ongelmat pitää nostaa aina esiin, ja tehdä niille jotain.

   Poista
  2. ossakko sanoa mittää esimerkki ongelmaa? :) ei tuu itellä mittää mielee.

   Poista
  3. tää ano, hyvä kommentti !

   Poista
  4. Miten ois esimerkiksi nämä lestadiolaisten pedofiliarikokset ja rakenteellinen henkinen väkivalta?

   Poista
 7. Oooi että näytti hauskalta, suviseurat ei oo vissiin samantyylisiä? En oo kummassakaan käyny mutta kyllä mä tonne mielummin menisin kun suviseuroihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kandee käydä molemmissa, ovat kyllä kokemus. Konffa monipuolisempi, Suviksen isompi.

   Poista
 8. Oli kyllä huippu konffa tänä vuonna. Sitä fiilistä mikä siellä oli ei pysty sanoinkuvaamaan, se oli niin mahtavaa!! Aivan ihana postaus tästä tapahtumasta, löysin itteni jopa yhdestä kuvasta :D Mä meinaisin tulla yksi päivä juttelee sulle, mutta mulle tuli jotain muuta siinä vaiheessa niin se jäi :) Lauantai-ilta oli koko konffassa parasta!! :)
  Seinäjoella nuortenillat on ihan mahtavia ja sanoinkuvaamattomia!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan sanoinkuvaamaton on oikea sana. No ehkä ens konffassa sit törmätään!

   Poista
 9. hehee kiva postaus. :) Näin sut konffassa pari kertaa! Ootko aikasemmin ollu konffas vai oliks tää sun eka kerta? :)

  btw. liityin sun lukijaks :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollu eka kerta, ja meinaan ens vuonna mennä uudelleen! Kiitos Janne!

   Poista
 10. Ku mullakin ois joku mihin uskoa, paikka minne kuulua.. Mä haluun ihan mielenkiinnosta/uteliaisuudesta kysyä, että mitä mieltä sä oot kuolemasta? Mitä sä uskot, että mitä merkitystä meillä täällä ihmisllä maan päällä on..? Ois niin mielenkiintosta tietää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kirjottanut pidemmästi kuolemasta ja elämän merkityksestä mun toisen blogin puolella. Linkkaan sulle molemmat linkit, ja voit käydä sieltä lukemassa setit:

   http://sebastiantyne.com/2012/02/26/kuolema-korjaa/

   http://sebastiantyne.com/2011/12/05/suuri-kilpailu/

   Poista
 11. Enpä ollu ennen ees kuullu koko konffasta, vasta ku nyt! Hei oikeesti vaikuttaa tosi kivalta tapahtumalta, voisin ite vaikka mennäkki tuonne vaikka tuskin mihinkään uskoon koskaan tulisinkaa, mutta ihan vaan sen hyvän fiiliksen takia ja sais ehkä uusia kavereita ja olis paljo erilaista tekemistä! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä kyl tutustuu uusiin ihmisiin! Kannattaa vierailla

   Poista
 12. Oon käyny myös itse molemmissa, ja mun mieleen oli enemmän suvikset. Konffassa meno oli liian levotonta j avilliä.. mutta ei siinä! ja suviseurat todellakin olivat kyllä aivan jättikokoiset noihin verrattuna:) hauskaa kesää sinulle!

  VastaaPoista
 13. Vitsi, meän on kyllä ens vuonna pakko päästä paikalle! Meinaan kuullosti niin ihanalta. Ja kun on niin moni kaveri sielllä ollu ja kuvista päätellen on ollu aivan mahtava meno! Voi kun ois vanhemmat sellasii et neki hyväksyis mun uskon. Asiasta kaheksanteen toista, oletko kokeillut ylistystanssia? Kokeilin tänään. SE OLI AIVAN IHANAA! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ikävää, et vanhemmilta löytyy vanhentuneita asenteita, ja ei voida hyväksyä lapsia sellaisina kuin ne on, mut kyl se muuttuu viel. Tanssin Oulus kristillisessä tanssiryhmä Elliotsissa ja siel on kyl tullut ylistystanssiiki vedettyy!

   Poista
 14. Ei vitsi tätä lukiessa täytyin pyhäl hengel, se on mun mielest vaan mahtavaa nähä (samanikäsii) nuorii ylistämäs ja pitämässä yhdessä hauskaa. Mun yks uus kaveri pyys mua mukaan konffaan pari viikkoo ennen sitä, mut en kehannu lähtee sillon. (en tienny ees mikä se oli.) Sit se selosti mikä se on ja olin iha et "emmä ny tiiä, katon sitte..." Nyt ku katoin näit sun postaamii kuvii, oisin mielelläni lähtenny mukaan sinne! Harmittaa ):

  Joo tosta sun ylistyksest kertovast kohast puheen ollen, ite kuuntelen (ja useimmiten ylistän mukana) Hillsongin tahtiin tai sitte ihan kuuntelen semmost suomalaist artistii ku Ruudolf... Joo ja Suhenkin levyjä hyllystä löytyy 1kpl (: Et ite en virsillä kauheest ylistä :/

  Kaikkee hyvää sulle Sebe, jatka mitä ikinä teetkin, (lause mitä ite oon kuullu) Älä anna kenenkään lytätä ittees maahan, luota rohkeesti Jeesukseen, ja anna sen viedä sut tuntemattomaan... (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huhhuh olipa rohkaseva viesti, että ihan Pyhäl Hengel täyttynyt oot. Jumala voi kyllä yllättää missä vaan!

   Poista
 15. Oi, konffa! Bongasin ainakin seitsemän tuttua kuvista! Ja ilmeisesti äitini bongasi sinut, kuvankin otit siitä vierestä. :D Kansanportissa oli kyllä hienon näkönen tuo valo ulkopuolelta katsottuna. (: Seuraavaa konffaa odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin mustakin. Sellanen mystisen tunnelmallinen!

   Poista